Levenskunst Jaarvieringen

Jaarfeesten
Levenskunst Jaarvieringen

Terug naar je basis
je eigen natuur
je ware aard

Lichtfontein start dit jaar met jaarfeestvieringen in de vorm van weekends vol natuurlijke spiritualiteit. We vieren de wisseling van de seizoenen, het ritme van het jaar en de feesten die erbij horen. De bijeenkomsten zijn heerlijke momenten om jezelf terug te vinden en je te verbinden met je innerlijke ritme, met de natuur en met elkaar!

De Lenteviering is geïnspireerd op Eostre of Ostara, Godin van de lente. Naar haar is Easter, Ostern of Pasen genoemd. Het is het feest van de voorjaars-equinox. Rond deze tijd zijn de dagen en nachten even lang en vanaf nu worden de dagen langer en de nachten korter.
Dit is het moment van het ontwaken van de aarde, het ontspruiten van de planten en de eerste jonge dieren worden geboren.
Het weekend staat in het teken van de voorjaarskriebels, het zuiveren, activeren en ontwaken.
We doen reinigende oefeningen met yoga en meditatie en eten voeding die het zenuwstelsel activeert en het lichaam opschoont.

We voeden ons innerlijk vuur met drummen, chakradans, creativiteit, rituelen en magie. Uiteraard maken we een vreugdevuur.
We laten los wat we niet meer willen en concentreren ons op het voorbereiden van het zaaien en poten, in spirituele, geestelijke, emotionele, symbolische, maar ook in letterlijke zin.

Dit weekend brengt je in contact met jezelf, je creativiteit, de natuur en je eigen power!

Een heerlijke wandeling waarbij de ontwakende natuur in de beleving centraal staat hoort er natuurlijk ook bij.

Voor het ritueel meebrengen: drie rauwe, verse eieren (onbeschilderd), voorjaarsbloemen, het liefs uit jouw eigen omgeving, pen en dagboek, wandelschoenen, kleding die niet knelt en waarin je kunt dansen, drummen , mediteren en yoga beoefenen.

Geef jezelf en wellicht ook je vriend(in) dit heerlijke retraiteweekend cadeau met ruimte voor zielscontact en verstilling, maar ook activering, creativiteit en plezier.
En natuurlijk ook wat bij Lichtfontein nooit kan ontbreken: genieten van heerlijke maaltijden, hapjes en drankjes met gelijkgestemden.

Data: 2 en 3 april
Zaterdag van 11.00 – 21.00 uur
Zondag van 10.00 – 17.00 uur
Docent: Anita Geugien
Kosten € 250,00 inclusief: reader, materialen, koffie, thee, snacks, lunch, diner op zaterdag en lunch op zondag.

Overnachting bijboeken, of eerder komen en langer blijven kan in overleg.

Let op!
De volgende retraite weekenden zijn op:
25 en 26 juni – Midzomer/Sint Jansfeest
30 en 31 juli -Hoogzomerviering
24 en 25 september – Herfstevening/Mabon
29 en 30 oktober – Halloween/ Allerzielen
10 en 11 december Midwinterviering

Direct aanmelden