Levenskunst Jaarvieringen

Jaarfeesten
Levenskunst Jaarvieringen

Terug naar je basis
je eigen natuur
je ware aard

Bij Lichtfontein vieren we de jaarfeesten. Bij ons krijgen ze vorm in dagen vol natuurlijke spiritualiteit. We vieren de wisseling van de seizoenen, het ritme van het jaar en de feesten die erbij horen.
De bijeenkomsten zijn heerlijke momenten om jezelf terug te vinden en je te verbinden met je innerlijke ritme, met de natuur en met elkaar!
We vieren en beleven volgens het principe: zo boven zo beneden, zo binnen zo buiten. We genieten van samenzijn met gelijkgestemden, maken o.a. helende wandelingen in de natuur, zachte Levenskunst Yoga en intuïtieve dans brengt ons naar binnen en in contact met onze binnenwereld, speelse rituelen, rust en ontspanning, samen met heerlijke maaltijden maken de dag compleet. 
Het zijn dagen die het leven wat lichter te maken en je helpen om meer voluit te gaan leven.

Levenskunst Herfstviering
Op 25 september vieren we het begin van de herfst. We noemen dit de herfst evening of herfst equinox. Dag en nacht zijn nu even lang, de zon staat loodrecht boven de evenaar wat voor ons betekent dat de dagen vanaf nu zichtbaar korter gaan worden. Het is de tijd van balans, we gaan ons voorbereiden op de donkere tijd. De levenskracht trekt langzaam weg uit de natuur en gaat de diepte van Moeder Aarde in, de inademing van Moeder Aarde. De tijd van naar binnen keren begint.

Dat gaat vaak met veel luchtverplaatsing gepaard, denk maar aan de herfststormen. Deze stormen zijn nodig zodat al het blad van de bomen kan vallen. Maar voor we daar zijn is er een hoop te doen.

We oogsten wat de natuur ons biedt. Fruit uit de boomgaard, paddenstoelen en tamme kastanjes, beukennootjes, rozebottels.
Ook innerlijk is dit de tijd om te bekijken wat er voor ons te oogsten valt aan ervaringen. De vakantie of ontmoetingen deze zomer hebben ongetwijfeld leermomenten gebracht. Ook is het een tijd om zaken af te ronden.

Het is een fijn feest om even tot verstilling te komen en dankbaar te zijn voor wat je hebt verkregen en hebt losgelaten afgelopen tijd. We staan er tijdens de viering bij stil. Op het programma staan: naar binnen keren door meditatie, zachte yoga, een heerlijke herfstwandeling, zalig seizoenseten, en de dag wordt afgesloten met een herfst-ritueel. Dus wil je een dag om op te laden, naar binnen te keren en genieten?

Zondag van 10.00 – 17.00 uur
Gegeven door Anita Geugien
Kosten € 88,00 inclusief: reader, koffie, thee, snacks en lunch.

De Levenskunst jaarvieringen zijn op:
25 september – Herfstevening Mabon
30 oktober – Halloween/ Allerzielen
18 december – Midwinterviering/Winterzonnewende
29 januari 2023 – Imbolc/Vroeg voorjaarviering
26 maart 2023 – Lente evening/Ostara
23 april 2023 – Beltane/Begin van de zomerviering
18 juni 2023 – Litha/Midzomerviering/Zomerzonnewende
6 augustus 2023 – Lammas/Hoogzomerviering

Overnachting bijboeken, of eerder komen en langer blijven kan in overleg.

Direct aanmelden