Maanmeditatie voor vrouwen

Screenshot 2021-09-05 at 12.30.55
Maanmeditatie voor vrouwen

Verlichting is als de maan, die zich in het water spiegelt. De maan wordt niet nat en het water beweegt niet.
Dogen Zenji (1200~1253): Japanse zen-leraar en oprichter van de Soto-stroming.

Wil je leren mediteren en daarbij tegelijkertijd ervaren hoe het is om je af te stemmen op de natuur en de energie van de maan? Dan is de korte Maanmeditatiecursus van zes tweewekelijkse lessen helemaal voor jou.

Waarom alleen voor vrouwen?
De maan heeft invloed op alle waterlichamen op aarde zoals zeeën, meren en rivieren. Mensen bestaan ook voor het grootste gedeelte uit water en dus kunnen we stellen dat de maan ook op ons van invloed is. Vrouwen reageren ook met hun maandstonden op de maan. Vrouwen voelen dus van oudsher innerlijk een extra verbinding met de maan.
Vanwege de vrouwelijke cycli is het mogelijk om daadwerkelijk met de kracht van de maan te werken. Maanmeditaties zijn het moment dat vrouwen terug kunnen vallen op het delen met elkaar en op de oeroude wijsheid van de aarde, de maan en de sterren.

Meditatieleerkracht Anita Geugien weeft haar kennis en ervaring in deze cursus samen met haar vaardigheden als priesteres. Tijdens de Maanmeditaties verbind je je met jezelf, de maanfase, maar ook met andere vrouwen. Je keert naar binnen om zo verbinding te maken met je ware aard en natuur. Door een diepe meditatieve staat te ervaren ontstaan inzichten die zorgen voor ontspanning en innerlijke en uiterlijke balans.

We gebruiken diverse meditatiemethoden, maar schromen niet om te werken met diverse vormen van beweging, dans, rituelen en stilte. Verschillende fasen van de maan en astrologische constellaties worden ervaren en uitgelegd.

Leerkracht: Anita Geugien
Tijd: 19.30 tot 21.30 uur
Data: 26 september, 10 oktober, 24 oktober, 7 november, 28 november en 12 december.
6 lessen kosten € 80,00
Losse lessen kosten € 15,00

Direct aanmelden