Workshop Sjamanendrum bouwen

Sjamanendrum
Tweedaagse workshop
Bouw zelf je persoonlijke sjamanendrum

Helaas moeten we meedelen dat de workshop (voorlopig) niet door kan gaan, vanwege gezondheisproblemen van Anke en we weten momenteel niet hoe lang dit gaat duren. Zodra we meer weten brengen we jullie op de hoogte.

Als alternatief maak ik jullie graag attent op de workshop Oceandrum bouwen op 23 juli.
Dit is een workshop van één dag en we beseffen dat dit niet hetzelfde is, maar wellicht heeft dit wel jullie interesse. Meer informatie vind je hier: klik hier.

Op een nog nader te bepalen datum, heb je de mogelijkheid om je eigen persoonlijke sjamanendrum te bouwen.
Drumbouwer Anke Beeftink komt een tweedaagse workshop geven bij Lichtfontein.

De workshop
Tijdens deze workshop creëer je een ritueel en heilig gebruiksvoorwerp. Dat begint op dag één met een openingsritueel en een diepe geleide meditatie, waarbij je contact maakt met jouw persoonlijke krachtdier of voorwerp. Daarna volgt het uitzoeken en schoonmaken van de huid. Dan wordt het vel op het frame gespannen en moet de drum drogen. Op de tweede dag wordt de drum opnieuw opgespannen en versierd. Door veel aandacht te geven aan het schoonmaken van de huid, ga je echt de verbinding aan met de spirit van het dier, maar ook met jezelf. Zo wordt de drum echt van jou persoonlijk. De workshop eindigd op de tweede dag met een drumcirkel.

Over Anke
Anke had als kind al een sterk spiritueel bewustzijn en kon dat gevoel een plek geven toen ze in aanraking kwam met het sjamanisme. Eén van haar hoogtepunten was het bouwen van haar eerste drum. Ondertussen heeft ze al vele drums gebouwd, met en voor mensen.
Naast drums hebben ook veren een speciale plek in haar leven. In 2015 heeft ze haar examen Taxidermie gehaald, speciaal om met veren te mogen werken. Zo maakt ze nu o.a. smudgevleugels en beschilderd ze veren.
Ze heeft een grote passie voor (kracht-)dieren die ze op doek, hout, hertengewei en veren afbeeldt.

Data: wordt later bekend gemaakt
Tijd: 10.00 tot 17.00 uur
Kosten: € 300,00 inclusief alle materialen, begeleiding bij het maken, en elke dag koffie en thee met iets lekkers en een royale lunch.

Deze workshop is een samenwerking van drumbouwer Anke Beeftink en ritueel begeleider Anita Geugien.

Direct aanmelden