Chakramassage

chakramassage
12 – 18 augustus: Chakramassage zomerweek

Ben je geïnteresseerd in massage en ook in de werking van de chakra’s?
Dan is de zomerweek Chakramassage misschien wel precies wat je zoekt! Chakramassage bouwt namelijk de brug tussen fysieke ontspanningsmassage en de energetische uitwerking van massages. In de opleidingsweek leer je massagemethodes die uitwerking hebben op levensgebieden van de chakra’s. Per dag behandelen we één chakra met de bijbehorende massages.

Daarnaast behandelen we de chakra psychologie gericht op masseurs, een kennis die zeer bruikbaar is tijdens massageconsulten. Je leert over de karakterstructuren en hun bijbehorende gesprekstechnieken. Chakramassage roept een diepe en vaak weldadige ontspanning op en geeft een blijvend gevoel van bevrijding of verruiming, met hernieuwde doorstroming van levenskracht als resultaat.
Bijbehorende therapeutische gesprekken, uitgaande van de chakrapsychologie, helpen de cliënt bij het verkrijgen van inzichten, zodat de massageconsulten ook helpen bij bewustwording.

Aan bod komen verschillende massage technieken: botkloppen en voetenmassage (chakra 1), pulsing (chakra 2), vuurmassage (chakra 3), massage door middel van de adem en vlindermassage (chakra 4), klankmassage en keel, nek en schoudermassage (chakra 5) en gezichtsmassage en werken met kleur (chakra 6) en hoofdmassage (chakra 7).

Tijdens de massagesessies wordt er veel aandacht besteed aan persoonlijk energetisch welzijn.
Je leert om goed te aarden om als masseur in balans te blijven. Tevens ontwikkel je vaardigheden om op de juiste manier contact te maken en te houden met je cliënt tijdens de massage en de therapeutische gespreksvoering. Ook werken we met visualisatie, gedachtenkracht en de helende werking van geluid.

Als naslagwerk gebruiken we “Handboek Chakra Psychologie” van Anodea Judith.
De massageweek kan worden gevolgd als aanvullende bijscholing, door masseurs, lichaamswerkers of energetisch therapeuten die hun mogelijkheden uit willen breiden met nieuwe behandelmethoden. Maar ook als je wilt leren masseren is deze cursus geschikt.

Data: 12-18 augustus
Leerkracht: Anita Geugien
Tijd: 7 lesdagen van 10.00 tot 17.30 uur.

Kosten: € 890,00 inclusief reader, koffie, thee, drankjes en snacks en lunch.

Wil je bij Lichtfontein verblijven, dan betaal je € 480,00 per persoon voor zes overnachtingen en op basis van volpension.

Deze training hoort bij het Lichtfontein Certificatie programma.

Direct aanmelden

Met deze aanmelding ga ik akkoord met de Algemene Voorwaarden Opleidingen.