Aura Reading &

Chakramassageweek

Ben je geïnteresseerd in massage en ook in de werking van de chakra’s? Dan is de zomerweek Chakra Massage misschien wel precies wat je zoekt! Chakra massage bouwt namelijk de brug tussen fysieke ontspanningsmassage en de energetische uitwerking van massages.
In de opleiding houd je je bezig met het aanleren van massagemethodes die uitwerking hebben op levensgebieden van de chakra’s. Daarnaast wordt ingegaan op de chakra psychologie, bruikbare kennis die nodig kan zijn tijdens massageconsulten. Je leert over de karakterstructuren en hun bijbehorende gesprekstechnieken, horende bij het chakra dat die dag wordt behandeld.
Chakramassage kan een diepe en vaak weldadige ontspanning oproepen en een blijvend gevoel van bevrijding of verruiming geven. Daarnaast ontstaat meestal een hernieuwde doorstroming van levenskracht.
De bijbehorende therapeutische gesprekken, uitgaande van de chakrapsychologie helpen de cliënt bij het verkrijgen van inzichten, zodat de massageconsulten tevens een bijdrage aan bewustwording van zowel cliënt als therapeut kunnen zijn.

Aan bod komen o.a. inleiding op de chakraleer en verschillende massage technieken, botkloppen (chakra 1), pulsing (chakra 2), vuurmassage (chakra 3), massage door middel van de adem en vlindermassage (chakra 4), klankmassage en keel, nek en schoudermassage (chakra 5) en gezichtsmassage en werken met kleur (chakra 6) en hoofdmassage (chakra 7).

Tijdens de massagesessies wordt er veel aandacht besteed aan persoonlijk energetisch welzijn. Je leert om goed te aarden, je waar nodig af te schermen en bij jezelf te blijven. Tevens ontwikkel je vaardigheden om op de juiste manier contact te maken en te houden met je cliënt tijdens de massage en de therapeutische gespreksvoering.
Daarnaast wordt er gewerkt met visualisatie, gedachtenkracht en de helende werking van geluid.

Als naslagwerk dient “Handboek Chakra Psychologie” van Anodea Judith te worden aangeschaft. Deze is te koop bij Lichtfontein.
De massageweek kan worden gevolgd als aanvullende bijscholing, door masseurs, lichaamswerkers of energetisch therapeuten die hun mogelijkheden uit willen breiden met nieuwe behandelmethoden. Maar ook als je wilt leren masseren is deze cursus geschikt.

Data: medio juni 2020
Leerkracht: Anita Geugien

Tijd: 5 lesdagen van 10.00 tot 18.00 uur.
Kosten: € 875,00 inclusief koffie, thee, snacks, lunch en reader.

Deze training hoort bij het Lichtfontein Certificatie programma.