Volle Maanvieringen

Volle maan viering
Volle Maanvieringen

Alles in het leven heeft een ritme. Dat zien we terug in onze dagelijkse patronen van ochtend middag en avond, van dag en van nacht. Geboorte, leven en dood, het ritme van de vier seizoenen en in de maandelijkse cyclus van de stand van de maan.

De maan heeft invloed op alle waterlichamen op aarde zoals zeeën, meren en rivieren.
Mensen bestaan ook voor het grootste gedeelte uit water en dus kunnen we vaststellen dat de maan ook op ons van invloed is.
Velen voelen de werking van de volle maan het sterkst: door wakkere nachten, heldere dromen, vocht vasthouden, gevoeliger of emotioneler zijn, weinig of juist veel energie hebben.

In vele culturen leven mensen met de stand van de maan. Samenkomsten en feesdagen werden en worden daar op afgestemd.
En praktisch gezien is het nog steeds eenvoudiger om bijeen te komen bij volle maan, dan bij nieuwe maan, wanneer het aardedonker is.
Ook in onze moderne samenleving is de behoefte sterk toegenomen om weer te verbinden met de ritmen en cycli van de natuur.

De volle maan is het hoogtepunt van een maancyclus. Het is een moment van rust en pauze gericht op het licht, maar ook op de weerspiegelende kant van het leven. De vollemaan helpt ons om de dingen helder zien, zodat we meer inzicht en begrip krijgen.
Het is een moment van heelwording, waarin we afstemmen op onze ware aard en natuur.
De maan helpt om te verbinden met het ritme van ons persoonlijk leven en op dat wat echt van belang is. Het is een tijdstip in de maand waarbij we het leven kunnen vieren en dankbaarheid voelen.

We kijken naar de maan en voelen de energie dat moment. We gaan in op astrologische aspekten, stand van de maan en hoe we met deze invloeden kunnen omgaan of gebruiken.
Viering van het leven en verbinding met elkaar staat centraal. Er is ruimte voor uitwisseling en vriendschap.

Tijdens de bijeenkomsten is er een energetische reiniging, magisch creatief werk, een orakelmoment en andere activiteiten, passend bij de tijd van het jaar. Tevens ontvang je informatie over de rituelen, de natuurinvloeden en hoe je daar in je dagelijkse leven mee kunt omgaan. De vollemaanvieringen brengen je in diep contact met jezelf, de natuur en met eventuele nieuwe vriend(in)en.

Je bent van harte welkom, maar meldt je wel van tevoren aan. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Afhankelijk van de weesomstandigheden zal een deel van de vieringen geheel of gedeeltelijk buiten plaatsvinden.

Leiding: Anita Geugien
Data 2024: 19-7, 16-8, 20-9, 18-10
Data 2025: 10-1, 14-2,  14-3, 11-4, 16-5, 13-6, 11-7, 8-8, 5-9, 10-10, 7-11.

Tijd: 19.30 tot  ongeveer 21.30 uur
Kosten: € 20,00 per avond
Let op: Vooraf aanmelden en deelnemers die alle vieringen willen volgen krijgen voorrang.

Direct aanmelden