Over ons

Op deze pagina vind je informatie over de mensen die Lichtfontein tot een succes maken, voor en achter de schermen.

Lichtfontein
Anita Geugien

Anita Geugien is Yoga en Meditatie Leerkracht, Energetisch en Lichaamsgericht Therapeut, Aura Reader en Healer, Masseur, Tarot en Orakelkaartlezer, Soul Coach®/Past Life Coach en is eigenaar van Lichtfontein Opleidingen en Centrum voor Levenskunst. 

Ze volgde de driejarige yoga-docentenopleiding (1990-1993). Tevens deed ze o.a. cursussen meditatie, tarot, massage en chakra-weekends. Na diverse yogavervolgopleidingen deed ze van 1999-2007 opleidingen op persoonlijk en trainers-/therapeuten-niveau bij Anodea Judith (USA).
Anita geeft inmiddels ruim 30 jaar les en heeft al meer dan 25 jaar haar eigen centrum: Lichtfontein, waar ze wekelijks yogalessen en diverse andere cursussen en opleidingen, privéconsulten en lezingen verzorgt.
Lichtfontein organiseert Levenskunst- en yogareizen sinds 1999. Lichtfontein Opleidingen organiseert jaarlijks internationale workshops, o.a. met Anodea Judith (bekend van Chakra Werkboek, Handboek Chakra Psychologie en Chakra Yoga werkboek) en andere internationaal gerenommeerde leerkrachten.

Anodea Judith, Ph.D. Founder and director of Sacred Centers U.S.:

Anita Geugien is a graduate of the Sacred Centers Chakra school in America. She brings a wide range of knowledge and experience to her work on all chakra levels. In the lower chakras, she is grounded in the earth, through yoga, massage, ecology, and gemstones. In the upper chakras, she has extensive knowledge, well-developed intuition, good communication skills and a strong connection to spirit. And of course, at the center of it all, where it really counts, she is a woman with a big heart, a compassionate listener, teacher, and healer, who’s loving presence is making a big difference in the world.
As the first Sacred Centers graduate in Europe, I am proud to have Anita among our treasured staff as a representative of this important work. 
She has my hearty recommendation”.

Liedeke Kieft

Lideke Kieft
Docent Sacrale Dans

Lideke Kieft verzorgt tweewekelijks Sacrale Dansochtenden, -middagen en -avonden bij Lichtfontein. Lideke is bezield Sacrale Dansdocent, met een groot gevoel voor verbinding met de groep, het ritme van de natuur, de seizoenen en met de wereld om haar heen. Dit alles ervaren de dansers in grote mate tijdens haar geïnspireerde lessen.

Over Lideke
Al als jong kind was Lideke al geraakt door de dans. Ze zwierde door de kamer als niemand haar kon zien. Zoals zoveel belangrijke dingen, die in het leven wezenlijk belangrijk voor je zijn, kwam de uitnodiging om te dansen telkens weer terug op haar pad. Halverwege de jaren 90 hoorde ze van een vriendin dat er ook Sacrale Dans bestond. Na een eerste kennismaking met deze dansvorm besloot ze om vrijwel meteen de beroepsopleiding te gaan volgen en terwijl ze daar mee bezig was, begon ze al met het aanbieden van lessen. Hierbij kwamen haar twee grote liefdes bij elkaar: dansen en lesgeven! Ze ontdekte een innerlijke bron van waaruit een voortdurende stroom van prachtige dansen ontstaan.

Jeanine De Herdt

Jeanine De Herdt
Sound Journeys

Jeanine verzorgt voor Lichtfontein de Sound Journeys, die eens in de vier tot zes weken worden gehouden op vrijdagavond. Jeanine, afkomstig uit België en sinds 2014 woonachtig in Nederland, had van kinds af aan mooie gaves die ze op latere leeftijd verder heeft ontwikkeld.
Al jong werd ze geïnspireerd door en aangetrokken tot de muziek. Ze leerde als tienjarige accordeon bespelen en een jaar later voegde ze daar de saxofoon aan toe.
Daarnaast heeft ze een groot hart voor alles wat leeft en beweegt op onze planeet. Haar leven was een aaneenschakeling van levenslessen en haar interesse in hoe vernuftig een mens in elkaar steekt groeide meer en meer. Daarom deed ze een vierjarige opleiding tot “Wellbeing Compagnion” en geeft nu energetische healingen. Daar muziek een rode draad is in haar leven heeft ze zich tevens verdiept in hoe klanken resoneren in het menselijk lichaam en hoe deze blokkades kunnen opruimen. Hiervoor volgde ze een beroepsopleiding tot Soundhealer bij Harmonics Sounds in Spanje.
Daar leerde ze vele andere instrumenten bespelen, boventonen zingen en ook hoe en waar deze tijdens de Sound Journey’s voor ingezet worden. De verschillende opleidingen en haar aangeboren talenten als doorgeefkanaal van de “Healing Force“ vormen een mooie basis van waaruit ze werkt.

Jeanine heeft een eigen praktijk genaamd “Flowing and Growing” in Vledderveen.

Giny ten Brummelhuis

Giny ten Brummelhuis
Kristallen klankschaalconcerten

Kristal, dus ook kristallen klankschalen zijn kennisdragers. Zij zijn gevoelig voor negatieve- en positieve trilling. Hierom is de intentie waarmee de kristallen klankschalen worden bespeeld belangrijk. Vooraf en tijdens het spelen van de schalen concentreert Giny zich altijd op liefde, compassie, heling in verbinding met de cliënt of een groep mensen die een meditatief concert bijwoont vanuit het principe energie volgt de gedachte. De klanken nemen deze intentie mee in de geluidgolven die op hun beurt de mensen aanraken in lichaam een geest.

Giny gebruikt de kristallen klankschalen in meditatieve concerten, workshops en indien gewenst individuele consulten.

“In 1993 belde een vriendin mij op en zei dat ik “nu” de radio moest aanzetten. In een radioprogramma vertelde een Indiase vrouw iets over kristallen klankschalen én zij liet het horen op de radio. Ik was direct gegrepen door de klank. Net zoals je geraakt kunt worden worden door de klank van een harp of een mooi muziekstuk werd ik geraakt door het geluid en de trilling van deze kristallen klankschalen. Dit zou mijn passie worden in de rest van mijn leven. In mijn healingpraktijk was mijn klankmantra “energie volgt de gedachte”.”