Het Centrum

Lichtfontein

Lichtfontein verzorgt in Appelscha wekelijks lessen Levenskunst yoga en meditatie
Daarnaast zijn er vele andere cursussen, workshops, themadagen, lezingen, concerten en vieringen te volgen.
Ook organiseren we retraite weekends, dagtochten en reizen naar bijzondere bestemmingen en bieden we masterclasses door wereldberoemde leerkrachten aan.

Lichtfontein is gevestigd in een voormalige school in Appelscha, omgeven door een grote tuin met labyrint, vijvers, vuurplaats en henge, met in de omgeving het Drentsch Friese Wold en Fochteloërveen,  natuurparken die tot de mooiste van Nederland behoren. Appelscha is topografisch middelpunt van Noord Nederland.
We zijn uitstekend bereikbaar voor cursisten uit o.a. Assen, Makkinga, Ravenswoud, Veenhuizen, Oldeberkoop, Boijl, Langedijke, Oosterwolde, Smilde, Diever, Dwingeloo, Hooghalen, Fochteloo, Bovensmilde, Noordwolde, Haule, Elsloo, Donkerbroek, Appelscha, Hoogersmilde, Wijnjewoude, Beilen en Haulerwijk. Kortom: voor iedereen uit de omgeving is het mogelijk om aan onze activiteiten deel te nemen. Er is ruime parkeergelegenheid en de bus stopt voor de deur!

Lichtfontein Opleidingen verzorgt een beroepsopleiding tot Energetisch Chakra Therapeut, en trainingen on Tarot en Orakelkaartlezen, Massage, Edelsteentherapie en Space Clearing en Feng Shui en is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs.

Lichtfontein, uit licht zijn we ontstaan en naar het licht keren we terug. We dragen het licht in ons. Wanneer we innerlijke blokkades hebben opgeruimd en onze levenskracht vrij kan stromen, dan straalt ons innerlijk licht naar buiten. We verlichten dan letterlijk ons eigen leven en onze omgeving. De fontein geeft en ontvangt, niets gaat verloren. Het symbool voor balans in de oneindige stroom van levenskracht en energie.

Levenskunst is de Lichtfontein levensvisie en onze activiteiten zijn hierop gericht. Centraal staat de vraag: “Hoe haal je het hoogst haalbare, meest zinvolle en geweldige uit jezelf en uit je leven, hierbij het grote geheel, de aarde en de mensheid daarin dienend?” Genieten en ten volle leven en daarbij het mooie, maar ook het minder mooie in het leven kunnen verwelkomen, dat is voor ons Levenskunst.

Lichtfontein werkt samen met Sacred Centers, Opleidingscentrum van Anodea Judith (Ph.D.), Novato, Californië, V.S.
Chakra beroemdheid Anodea Judith is auteur van vele boeken, zoals o.a. het Handboek Chakra Psychologie en het Chakra Werkboek. Zij geeft regelmatig workshops en bijscholingen bij Lichtfontein.