Agenda

Hier staan alle cursussen, workshops, opleidingen en activiteiten in de komende periode.
Klik op “Lees meer” voor alle informatie!

Lichtfontein
Verkeershinder 1-8 oktober

Van maandag 2 tot en met zondag 8 oktober 2023 is de Veenhoopsbrug in Smilde, dat is de schuine brug, volledig afgesloten. De slijtlaag op de brug wordt vervangen. 
Zie ook: https://www.provincie.drenthe.nl/actueel/nieuwsberichten/202…
Dat betekent dat Lichtfontein voor cursisten die door of via Smilde moeten rijden lastiger te bereiken zal zijn.

Cursisten die vanaf Assen en/of via Bovensmilde komen kunnen naar Lichtfontein via onderstaande alternatieve routes rijden.

Het is mogelijk dat, als je via je mobiele telefoon de linken aanklikt, de route niet juist wordt weergegeven. Bekijk eerst de route via een pc of laptop.

Let op: er staat aangegeven dat de Jonkerswijk een doodlopende weg is, maar deze weg eindigd in een onverhard stukje. Deze valt prima te rijden en gaat over in de Menneweg.
Klik op deze link: https://maps.app.goo.gl/V3iq5ESwDaq4Ejmg8
Deze route is gedeeltelijk onverlicht, zodat cursisten die de avondlessen volgen misschien beter de route via Veenhuizen en Oosterwolde kunnen volgen.

Alternatieve route via Jonkersweg

Klik op de link voor de langere route: https://maps.app.goo.gl/kZsvG1WFCVm8ax7CA

Route via Veenhuizen en Oosterwolde

We raden je aan om tijdig van huis te vertrekken. Gelukkig duurt het maar één week.


Vanaf 19 september

Levenskunst Yoga

De Levenskunst yogalessen bestaan uit hatha yogaoefeningen, wat inhoudt dat het unieke lichamelijke oefeningen zijn, die effect hebben op je ademhaling, gevoelens en emoties, maar ook op je levenshouding en zingeving in je leven.

Lees meer

Vanaf 15 september

Sacrale Dans

Sacrale Dans is een meditatieve dansvorm op klassieke, folklore en eigentijdse muziek. We volgen met onze voeten de soms oeroude patronen rond het midden, dat het seizoen en het thema reflecteert. Danservaring is niet nodig, de dansen worden uitgelegd en in de kring word je meegenomen door de ander.

Lees meer

13-15 oktober

Witte Wieven Academie

Welkom bij de nieuwe opleiding van Lichtfontein. De opleiding heeft als doel studenten te inspireren om zelf de verandering te gaan voorleven die ze graag in de wereld willen zien, vanuit de overtuiging dat spirituele evolutie van binnenuit komt.

Lees meer

27 oktober

Sound Journey

Even ontsnappen uit een veel te drukke wereld, even niets moeten, de aandacht naar binnen. Liggend op je mat laat je je onderdompelen in een klankbad van exotische instrumenten, afgewisseld met stemvibraties en boventonen. Ervaar hoe de klanken een diepe ontspanning in lichaam en geest brengen ontdek de transformerende kracht van klank en geniet!

Lees meer

8 oktober

Kristallen Klankschaal concert

Kristallen klankschalen kenmerken zich door zuivere boventoon-klanken. Als de schalen worden vervaardigd en uit de mallen komen, worden zij heel zuiver afgestemd door musici met behulp van de modernste apparatuur. Pas dan brengen deze schalen krachtige pure klanken voort, vergezeld van harmonische boventonen. Als de kristallen klankschalen worden bespeeld, geeft dit bij mensen verschillende sensaties. Vaak voelen mensen zich opgenomen in een klankbad wat als zeer ontspannen wordt ervaren.

Lees meer

5 november

Rode Anemonen – concert Marijke Boon

Er valt aardig wat te genieten bij de lange muzikale Marijke Boon. Ze trekt een glanzende rode jurk aan en meandert kundig tussen smartlap en de blues.
Achter haar ruist (een schilderij van) de zee, het helmgras beweegt zacht in de wind. Ze verhaalt van geheime ontmoetingen en kleinleed. Zegt sonnetten. Kantelt clichés. Voeg daarbij de wonderschone combinatie van accordeon en cello en het zit wel goed met RODE ANEMONEN

Lees meer

15 – 17 december

Chakra Manifestatie Weekend

In deze heldere en praktische workshop leer je om jouw dromen waar te maken met behulp van de kracht van de Chakra energie en de wet van de Manifestatie.
Een workshop die je leert hoe wensen werkelijkheid worden.

Lees meer

12 februari 2024

Lezing Ayurveda

Op 12 februari 2024 geven Ronny en Marcel Toren een lezing over ayurveda.

Ronny en Marcel geven tijdens de lezing alle informatie over de werking en mogelijkheden van Ayurveda. We kunnen hierbij bijvoorbeeld denken aan voeding
Door middel van voeding kan het lichamelijk functioneren verbeteren. In de ayurveda bepalen constitutie en disbalans in het lichaam wat de voeding gaat worden.

Lees meer

6 en 7 april 2024

Workshop Ayurveda

Ayurveda gaat uit van de vijf elementen: lucht, ether, aarde, vuur en water. Ieder mens heeft hier een eigen balans is, waardoor ieder mens uniek is. Deze balans zegt dan iets over bijvoorbeeld lichaamsbouw, uithoudingsvermogen, temperament en het immuunsysteem. Deze persoonlijke balans wordt geboorteconsitutie genoemd.
Tijdens de tweedaagse workshop leer je wat je constitutie is, welke voeding en leefstijl daar het best bij past en heb je gelegenheid om in een kort persoonlijk consult vragen te stellen over het behoud van/het verbeteren van je gezondheid.

Lees meer

Meer informatie?

Je kan ons bellen of mailen.
Anita helpt je graag verder.