Opleidingen

Lichtfontein Opleidingen brengen je bij je eigen essentie, kracht en levensvreugde en helpen je om deze vaardigheden beroepsmatig door te kunnen geven.

opleidingen
Sandra Florindo
Lees verder
Lichtfontein biedt ontzettend veel kennis, niet alleen m.b.t. yoga en intuïtieve ontwikkeling maar ook wat edelstenen, natuurwijsheid, regionale historie, etc. betreft. Die kennis wordt aan je doorgegeven met heel veel persoonlijke aandacht. En humor niet te vergeten! 🙂 Ik volg hier al jaren Levenkunst Yoga en heb onlangs ook de Krachtplaatsen Dagtocht gedaan. Wat een leuke, interessante dag was dat! Blij dat ik Lichtfontein gevonden heb. De beste docente, een goede en gastvrije sfeer... ik voel me helemaal thuis. Aanrader!
Milou
Lees verder
Bedankt voor het warme welkom en de heerlijke maaltijden tijdens onze 4-daagse training. Mocht ik eens in de buurt zijn, zal ik zeker een bezoek brengen aan Anita haar winkeltje met onder andere mooie edelstenen en lekkere diffusers en olie. Ik wens jullie veel geluk. Liefs, Milou
Hedy Smit
Lees verder
Heerlijke plek waar je hele mooie opleidingen en cursussen kunt volgen! Superlekker en goed verzorgde maaltijden en heerlijk lekkers bij de koffie en thee.. een hele uitgebreide winkel met boeken, sieraden, lampjes, kleding, en allerlei ander moois op gebied van spiritualiteit.
Dorine Visbeek
Lees verder
Afgelopen zaterdag een oorkaarstherapie workshop gevolgd. Hele fijne sfeer en professionele begeleiding. Aanrader!
Lichtfontein Beroepsopleidingen

Anita Geugien verzorgt al meer dan 25 jaar aanvullende beroepsopleidingen bij Lichtfontein.

De opleidingen bestaan uit los te volgen modules, die opleiden tot Chakra Deskundige, Energetisch Chakra Therapeut, Chakra Massage Therapeut, Tarot en Orakelkaartlezer en Edelsteen Therapeut.

Beroepsopleidingen van Lichtfontein brengen je dichter bij je eigen essentie, persoonlijke kracht en levensvreugde. Iets wat je nodig hebt om deze vaardigheden beroepsmatig door te geven. De trainingen zijn afgestemd op de bewust levende mens die zich persoonlijk wil ontwikkelen en/of beroepsmatig hierin werkzaam willen zijn.

De opleidingen:
Vereiste module-nummers staan achter de beroepen
A – Chakra deskundige: 1-2
B – Energetisch Chakra Therapeut: 1-2-3 aanvullend: 4-5-6-7-8-9
C – Chakra Massage Therapeut: 1-2-4 aanvullend: 5-6-7-8
D – Tarot & Orakelkaartlezer: 1-2-6 aanvullend 5-7-8
E – Edelsteen Therapeut : 1-2-7 aanvullend 8

De studiemodules zijn:
1 – Chakra Basisweekend
2 – Chakra Psychologie
3 – Aura reading & Chakra Healing
4 – Chakra Massage
5 – Chakra Manifestatie Weekend
6 – Tarot en Orakelkaartlezer
7 – Edelsteentherapie
8 – Space Clearing & Feng Shui
9 – Oorkaarstherapie

Belangrijk: de modules: 1-2-5-6-7-8-9 zijn ook los van de opleiding te volgen.

Programma 2022/2023: 
Beroepsopleidingenprogramma van Lichtfontein tot Energetisch Chakra therapeut en/of Chakra Masseur. Aanvullend op deze opleidingen zijn diverse modules ontwikkeld die los van elkaar te volgen zijn en door het jaar heen worden gegeven.

Inleidende trainingen en workshops ter kennismaking en introductie:
Chakra Basisweekend
Chakra Manifestatieweekend

Basisopleiding in 2022/2023
Chakra Psychologie Jaartraining

Vervolgmodules in 2022/2023
Aura Reading en Chakra healing Jaartraining
Chakra Massage zomerweek
Oorkaarstherapie middagworkshop
Feng Shui en Space Clearing weekend

Chakra’s als uitgangspunt
Chakra’s zijn de energetische poorten van bewustzijn, waardoor onze geest zich kan manifesteren. De chakraleer geeft een krachtige verbinding met alle levenssferen: fysiek, emotioneel, energetisch, mentaal en spiritueel en vormt hiermee een totale leer over de energie van de mens. Deze eeuwenoude Indiase leer omvat alle levensgebieden van de mens en heeft zich tevens bewezen als een bruikbare structuur voor persoonlijke inzichten en bewustwording.

Huidige inzichten van de psychologie van het lichaam, universele wetten en ontdekkingen in de kwantum fysica ontmoeten elkaar in de opleiding. Begrip en kennis van de chakraleer helpen om verbindingen te leggen, overeenkomsten te zien en inzichten te verkrijgen die het leven zinvoller en toegankelijker maken.

Toelatingseisen / vooropleiding
De student wordt toegelaten na het volgen van het Chakra Basisweekend en/of een intakegesprek. Toelating is afhankelijk van het oordeel van Lichtfontein. Over de toelating kan niet worden gediscussieerd. Een intakegesprek is alleen mogelijk op afspraak en kost € 60,00

Belangrijk: Van de student wordt een gemotiveerde en volwassen studiehouding gevraagd. Er is geen specifieke vooropleiding vereist, maar er is een aanvangsniveau op minimaal MBO denk- en werkniveau vereist, waarin zelfreflectie, eigen verantwoordelijkheid en de wens om te ontwikkelen voorop dienen te staan. Van de student wordt verwacht dat hij/zij in een stabiele levensfase is en opdrachten uit de gekozen opleiding maakt en uitwerkt.

Studiebelasting
De opleiding wordt gegeven in losse modules. Van te voren inlezen, of naderhand het geleerde laten indalen, praktisch oefenen en de aanbevolen boeken lezen vormen de studiebelasting. De studiebelasting verschilt per module. De algehele inzet van de student en ervaringen en bevindingen van de docent tijdens de modules bepalen of de deelnemer het certificaat behaalt of niet. Deze bevindingen worden openlijk met de student gecommuniceerd.
Als er reden is om aan te nemen, dat de deelnemer de stof niet voldoende beheerst, dan zal er een herhaling van de module worden voorgesteld.

De opleiding afronden
Wanneer alle gewenste modules zijn gevolgd en de bij de bijbehorende certificaten zijn behaald, kan de student de studie afsluiten in de vorm van een afstudeerscriptie. Het onderwerp van deze scriptie dient in overleg met Lichtfontein te worden vastgesteld. Begeleiding bij het maken van de scriptie is mogelijk. Na drie scriptiecontactmomenten wordt meer begeleidingstijd in rekening gebracht. Het begeleidingstarief bedraagt € 60,00 per uur. Uiterste termijn van het afronden van de afstudeerscriptie is maximaal drie jaar.

Herkansing
Het is mogelijk om bij een onvoldoende bevonden afstudeerscriptie nog twee keer te herkansen.

Betaling
Gespreide betaling kan alleen in overleg plaatsvinden..

Lichtfontein opleidingen zijn ontwikkeld door Anita Geugien.

Masterclasses
Anodea Judith
, auteur van o.a. “Handboek Chakra Psychologie” en het “Chakra Werkboek”, geeft regelmatig Masterclasses bij Lichtfontein. Lichtfontein Opleidingen is verbonden met Anodea Judith en haar instituut Sacred Centers in de Verenigde Staten.

Lichtfontein Opleidingen is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs.