Opleidingen

Lichtfontein Opleidingen brengen je bij je eigen essentie, kracht en levensvreugde en helpen je om deze vaardigheden beroepsmatig door te kunnen geven.

opleidingen
Esther Klapwijk
Lees verder
Woww.. wat was dat een geweldige chakramassage zomerweek bij Lichtfontein in Appelscha! Samen met de andere cursisten werd ik ondergedompeld in een bad vol liefde en verbinding. Anita en Berend laten je werkelijk thuis voelen met hun enorme gastvrijheid. Tijdens deze week ontbrak ons aan niets: de zelfgemaakte taarten door Rieks (ik zou nog zo graag het recept willen van de maanzaad cake ;-)), de door Berend bereidde heerlijke lunches met iedere dag weer een andere soep en huisgemaakte salade. 's Avonds was het ook steeds weer een verrassing wat er voor lekkers op het menu stond. Er waren ook voldoende vrije momenten waarin we konden genieten van de mooie omgeving en werden zelfs gebracht naar de mooiste plekjes met hunebedden. Rondom de oude school een mooie tuin met fruitbomen, moestuin, vijver en vuurplaats. Regelmatig heb ik mijn momentjes gepakt onder de oude lindeboom. Lieve Anita en Berend, dank voor deze waardevolle ervaring
Wiltina Siegers
Lees verder
Lichtfontein: een fontein voor je leven waarin je je met een gerust en nieuwschierig hart in kunt onderdompelen. Ik volg trainingen bij Lichtfontein. Chakrapsychologie en Aura healing & reading. Het zijn echt geweldige trainingen. Je doet veel kennis op, maar bovenal is het ervaren ervaren ervaren. De training wordt gegeven door Anita Geugien. Ze is hartverwarmend in haar doen en laten maar bovenal zeer bekwaam. En dat maakt het zo fijn om trainingen bij Lichtfontein te volgen. Ook voor mensen die al spirituele trainingen elders gevolgd hebben, zoals ik, zijn deze trainingen waardevol. Ze zijn ontwikkeld door Lichtfontein en dus uniek in hun soort. De sfeer is goed en de verzorging ook. Kortom: een echte aanrader. Verrijk je leven en volg trainingen bij lichtfontein zou ik zeggen. Veel plezier en nieuwe ervaringen gewenst.
Hedy Smit
Lees verder
Heerlijke plek waar je hele mooie opleidingen en cursussen kunt volgen! Superlekker en goed verzorgde maaltijden en heerlijk lekkers bij de koffie en thee.. een hele uitgebreide winkel met boeken, sieraden, lampjes, kleding, en allerlei ander moois op gebied van spiritualiteit.
Dorine Visbeek
Lees verder
Afgelopen zaterdag een oorkaarstherapie workshop gevolgd. Hele fijne sfeer en professionele begeleiding. Aanrader!
Merlin Klein
Merlin Klein
Lees verder
Ohhh... wat waren dit een aantal top dagen!! De training zelf, maar vooral ook de omgeving, fijne kamer en andere ruimtes. Overal in het huis is wel iets moois en weer iets nieuws te ontdekken! Twee schatten van honden en uiteraard lieve Berend en Anita maakten het helemaal compleet en laten een onuitwisbare indruk op mij achter. Een verblijf bij hen en dus Lichtfontein staat voor gezelligheid, mooie gesprekken én heerlijk eten! Dank jullie wel mooie mensen en zeker tot ziens!
Lichtfontein Beroepsopleidingen

Anita Geugien verzorgt al meer dan 25 jaar aanvullende beroepsopleidingen bij Lichtfontein.

De opleidingen bestaan uit los te volgen modules, die opleiden tot Chakra Deskundige, Energetisch Chakra Therapeut, Chakra Massage Therapeut, Tarot en Orakelkaartlezer en Edelsteen Therapeut.

Beroepsopleidingen van Lichtfontein brengen je dichter bij je eigen essentie, persoonlijke kracht en levensvreugde. Iets wat je nodig hebt om deze vaardigheden beroepsmatig door te geven. De trainingen zijn afgestemd op de bewust levende mens die zich persoonlijk wil ontwikkelen en/of beroepsmatig hierin werkzaam willen zijn.

De opleidingen:
Vereiste module-nummers staan achter de beroepen
A – Chakra deskundige: 1-2
B – Energetisch Chakra Therapeut: 1-2-3 aanvullend: 4-5-6-7-8-9
C – Chakra Massage Therapeut: 1-2-4 aanvullend: 5-6-7-8
D – Tarot & Orakelkaartlezer: 1-2-6 aanvullend 5-7-8
E – Edelsteen Therapeut : 1-2-7 aanvullend 8

De studiemodules zijn:
1 – Chakra Basisweekend
2 – Chakra Psychologie
3 – Aura reading & Chakra Healing
4 – Chakra Massage
5 – Chakra Manifestatie Weekend
6 – Tarot en Orakelkaartlezer
7 – Edelsteentherapie
8 – Space Clearing & Feng Shui
9 – Oorkaarstherapie

Belangrijk: de modules: 1-2-5-6-7-8-9 zijn ook los van de opleiding te volgen.

Programma 2024/2025: 
Beroepsopleidingenprogramma van Lichtfontein tot Energetisch Chakra therapeut en/of Chakra Masseur. Aanvullend op deze opleidingen zijn diverse modules ontwikkeld die los van elkaar te volgen zijn en door het jaar heen worden gegeven.

Inleidende workshop ter kennismaking en introductie:
Chakra Basisweekend  – 8 en 9 juni 2024

Basisopleiding in 2024/2025
Chakra Psychologie

Vervolgmodules in 2024/2025

Oorkaarstherapie workshop
Feng Shui en Space Clearing weekend – 5 / 7 juli
Tarot en Orakelkaart Vijfdaagse – 15 / 19 juli
Edelsteentherapie Vijfdaagse – 12 / 16 augustus
Chakra Massage Jaartraining – vanaf 5 oktober
Aura Reading en Chakra healing Jaartraining – vanaf 6 oktober
Chakra Manifestatie weekend – gepland begin 2025

Chakra’s als uitgangspunt
Chakra’s zijn de energetische poorten van bewustzijn, waardoor onze geest zich kan manifesteren. De chakraleer geeft een krachtige verbinding met alle levenssferen: fysiek, emotioneel, energetisch, mentaal en spiritueel en vormt hiermee een totale leer over de energie van de mens. Deze eeuwenoude Indiase leer omvat alle levensgebieden van de mens en heeft zich tevens bewezen als een bruikbare structuur voor persoonlijke inzichten en bewustwording.

Huidige inzichten van de psychologie van het lichaam, universele wetten en ontdekkingen in de kwantum fysica ontmoeten elkaar in de opleiding. Begrip en kennis van de chakraleer helpen om verbindingen te leggen, overeenkomsten te zien en inzichten te verkrijgen die het leven zinvoller en toegankelijker maken.

Toelatingseisen / vooropleiding
De student wordt toegelaten na het volgen van het Chakra Basisweekend en/of een intakegesprek. Toelating is afhankelijk van het oordeel van Lichtfontein. Over de toelating kan niet worden gediscussieerd. Een intakegesprek is alleen mogelijk op afspraak en kost € 60,00

Belangrijk: Van de student wordt een gemotiveerde en volwassen studiehouding gevraagd. Er is geen specifieke vooropleiding vereist, maar er is een aanvangsniveau op minimaal MBO denk- en werkniveau vereist, waarin zelfreflectie, eigen verantwoordelijkheid en de wens om te ontwikkelen voorop dienen te staan. Van de student wordt verwacht dat hij/zij in een stabiele levensfase is en opdrachten uit de gekozen opleiding maakt en uitwerkt.

Studiebelasting
De opleiding wordt gegeven in losse modules. Van te voren inlezen, of naderhand het geleerde laten indalen, praktisch oefenen en de aanbevolen boeken lezen vormen de studiebelasting. De studiebelasting verschilt per module. De algehele inzet van de student en ervaringen en bevindingen van de docent tijdens de modules bepalen of de deelnemer het certificaat behaalt of niet. Deze bevindingen worden openlijk met de student gecommuniceerd.
Als er reden is om aan te nemen, dat de deelnemer de stof niet voldoende beheerst, dan zal er een herhaling van de module worden voorgesteld.

De opleiding afronden
Wanneer alle gewenste modules zijn gevolgd en de bij de bijbehorende certificaten zijn behaald, kan de student de studie afsluiten in de vorm van een afstudeerscriptie. Het onderwerp van deze scriptie dient in overleg met Lichtfontein te worden vastgesteld. Begeleiding bij het maken van de scriptie is mogelijk. Na drie scriptiecontactmomenten wordt meer begeleidingstijd in rekening gebracht. Het begeleidingstarief bedraagt € 60,00 per uur. Uiterste termijn van het afronden van de afstudeerscriptie is maximaal drie jaar.

Herkansing
Het is mogelijk om bij een onvoldoende bevonden afstudeerscriptie nog twee keer te herkansen.

Betaling
Gespreide betaling kan alleen in overleg plaatsvinden..

Lichtfontein opleidingen zijn ontwikkeld door Anita Geugien.

Masterclasses
Anodea Judith
, auteur van o.a. “Handboek Chakra Psychologie” en het “Chakra Werkboek”, geeft regelmatig Masterclasses bij Lichtfontein. Lichtfontein Opleidingen is verbonden met Anodea Judith en haar instituut Sacred Centers in de Verenigde Staten.

Lichtfontein Opleidingen is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs.