Cursussen

home
Sandra Florindo
Lees verder
Lichtfontein biedt ontzettend veel kennis, niet alleen m.b.t. yoga en intuïtieve ontwikkeling maar ook wat edelstenen, natuurwijsheid, regionale historie, etc. betreft. Die kennis wordt aan je doorgegeven met heel veel persoonlijke aandacht. En humor niet te vergeten! 🙂 Ik volg hier al jaren Levenkunst Yoga en heb onlangs ook de Krachtplaatsen Dagtocht gedaan. Wat een leuke, interessante dag was dat! Blij dat ik Lichtfontein gevonden heb. De beste docente, een goede en gastvrije sfeer... ik voel me helemaal thuis. Aanrader!
Anita Damen-Kerstens
Lees verder
Onlangs mee gedaan aan een krachtplaatstocht. wat een gedreven en hartelijk mensen zijn Anita en Berend. en dan ook nog zovelen die ze op de achtergrond ondersteunen. de respect en rust die ze voor mensen hebben. je voelt je er zo welkom! t was een mooie aanvulling op onze vakantie vanuit het zuiden in het mooie noorden! Dank!!Ik volg hier al jaren Levenkunst Yoga en heb onlangs ook de Krachtplaatsen Dagtocht gedaan. Wat een leuke, interessante dag was dat! Blij dat ik Lichtfontein gevonden heb. De beste docente, een goede en gastvrije sfeer... ik voel me helemaal thuis. Aanrader!
Zusanne Hobers
Lees verder
Op Lichtfontein voel je je welkom, wie en waar je (op je innerlijke reis) ook bent. Biedt gelegenheid om je je ontwikkelen naar wie en waar je wilt zijn. Vakkundig, luchtig, aards, verbindend, het leven vierend. Lichtfontein.
Iris Kistemaker
Lees verder
Ik volg de lessen levenskunst yoga bij Anita. Ze had er geen betere naam aan kunnen geven! Het is een alles-in-Ă©Ă©n moment; natuurlijk de yoga met aandacht voor alle chakra's en het hele lichaam, maar ook de sfeer alsof je bij een goede vriendin op bezoek bent Ă©n de afsluiting met een ontspanning gevolgd door thee met een koekje. Een centrum met veel mogelijkheden en persoonlijke aandacht.
Thyti Duursema
Lees verder
Je blijft terugkomen. Alle cursussen zijn cadeautjes, deelnemers zijn oprecht geĂŻnteresseerd wat een fijne cursussfeer geeft. Haar yogalessen zijn uit de kunst. Door deze lessen heb ik een betere balans, fysiek en mentaal en een diepere, gezondere ademhaling. Vanuit de buik i.p.v. te hoog! Een centrum waar je echte Levenskunst ervaart. En Berend, haar man, zet de beste koffie, geserveerd met koekjes uit de unieke koektrommel. Een topteam, Anita en Berend.
Geeske van der Kooij
Lees verder
Na de yogasessie met Anita voel ik mij zo goed. Rust van binnen en rust van buiten. Ik zie alles kleuriger, helderder en warmer. Ik voel de wind in mijn gezicht en de zon op mijn rug als ik naar huis fiets, lichter en luchtiger. Dit gevoel houdt de hele dag aan. Omdat ik nu weet hoe het voelt kan ik het ook opzoeken in mijzelf als het eens minder gaat. Dit goede gevoel begint soms al de dag voor de yoga en soms houdt het ook de dag erna aan. Een reden om door te gaan met de yoga, want wie weet, misschien voel ik mij straks wel elke dag zo goed. Dat zou fijn zijn. Dank je wel, Anita.

Lichtfontein bestaat sinds 1997 en is een Centrum voor Levenskunst waar dagelijks cursussen, trainingen en opleidingen worden gegeven. Sinds maart 2011 zijn we gevestigd in een voormalige lagere school in Appelscha en hier bruisen we nu, in het topografisch middelpunt van Noord Nederland.

Op deze prachtige lokatie verzorgen we wekelijks Levenskunst yogalessen en ook vele diverse cursussen, workshops, trainingen en andere activiteiten vinden er hun plek. Een beroepsopleiding volgen kan hier ook, bij Lichtfontein Opleidingen.

Het begrip Levenskunst komt onder andere bij ons tot uiting tijdens alle dagtrainingen en -workshops, waarbij we onze gasten of deelnemers graag verwennen met een volledig verzorgde en royale maaltijd waarbij we met elkaar eten aan lange tafels. Bij lekker weer kan dat natuurlijk ook buiten, net zoals sommige lessen worden gegeven in de LichtfontTuin.

De nadruk ligt bij ons op persoonlijke aandacht in een veilige, plezierige ontmoetingssfeer. We begeleiden mensen graag naar binnen, naar hun ware aard en natuur en dat gaat volgens ons het beste in een gezellige en mooie sfeer en omgeving, zowel binnen als buiten in de natuur.

Appelscha is uitstekend bereikbaar per auto, we hebben een royale parkeerplaats en de bus stopt voor de deur. In het zomerseizoen zijn we door onze ligging aan de oude Turfroute, ook per boot bereikbaar. De Lichtfonteinbus haalt je in overleg, indien nodig, tegen een vergoeding van € 15,00 per persoon per rit, van het treinstation in Assen.

Vind je het leuk om wat langer in het mooiste stukje Drenthe van Friesland te verblijven, dan is het mogelijk om bij Lichtfontein te overnachten in ons vakantie-appartement of in Ă©Ă©n van de kamers van de Bed & Breakfast.

Welkom bij Lichtfontein.