Levenskunst Yoga

levenskunstyoga
Levenskunst Yoga

Uit licht zijn we ontstaan en naar het licht keren we terug.
We dragen het licht in ons. Levenskunstyoga brengt jouw innerlijk licht in je eigen bewustzijn en helpt je om het licht om je heen te ontdekken. Bovendien leert het je ook dat duisternis niets is om bang voor te zijn. Want vanuit duisternis ontstaat licht.

Veiligheid
Op het moment dat je je veilig, prettig en op je gemak voelt, dan pas is het mogelijk om te ontspannen en om in contact te komen met de diepere lagen van je authentieke zelf.
Pas dan ontdek je wie je in wezen bent, of wilt zijn. Ook kan het fijn zijn om op een andere manier naar jezelf en je eigen leven te gaan kijken, zodat je bepaalde dingen leert los te laten, zodat je beter open kunt staan om van het leven te genieten.

Balans
Zo binnen zo buiten, zo boven zo beneden
De Levenskunst yogalessen bestaan uit hatha yogaoefeningen, wat inhoudt dat het unieke lichamelijke oefeningen zijn, die effect hebben op je ademhaling, gevoelens en emoties, maar ook op je levenshouding en zingeving in je leven. Je leert de universele principes en wetten kennen en gebruiken, net als de Chakraleer die alle levensgebieden van de mens omvat.
Jouw band met het ritme van de natuur wordt benadrukt om zo bij je innerlijke natuur te komen, want zo binnen zo buiten, zo boven zo beneden. Levenskunst yoga brengt vreugde en plezier in je leven.

Vrije geest
Levenskunstyoga is niet gekoppeld aan een bepaalde stroming of religie en beslist niet zweverig. Je volgt het oeroude ritme van de aarde met haar seizoenen, maar ook de fasen van de maan en de sterren. Het brengt je in contact met jouw eigen wijsheid, en activeert je zelfherstellende vermogen.
De lessen zijn gericht op het beleven van dit moment, waarbij inzichten samenvallen met jouw persoonlijke waarheid en je uitgaat van het principe dat alles wat leeft verbonden is met de bron en het grote geheel. Levenskunstyoga heeft vrijheid als fundament en vreugde en liefde voor het Leven als einddoel.

Levenskunst Yoga is voor iedereen!
Je hoeft niet extra lenig, heel rustig van aard te zijn of klachten te hebben, om aan yoga te doen.  Levenskunst draait niet om prestatie, maar om ontdekken en durven, een open geest. Als je vindt dat jouw leven prettiger, zinvoller, mooier en beter kan dan is dit een yogavorm voor jou!

Wat brengt Levenskunst Yoga
• een positieve kijk op jezelf, anderen en op je leven
• een soepel en ontspannen lichaam
• een rustige tevreden geest
• levensvreugde
• betere weerstand
• een helende uitwerking op klachten
• vergroten van persoonlijke stabiliteit
• een diep en echt contact met jezelf
• vergroten van jouw zelfbewustzijn en eigenwaarde
• nieuwe vriend(-inn)en
• het laat je stralen!

Voorbereiding
Tijdens de lessen wordt kleding gedragen die comfortabel zit en niet knelt. Aangeraden wordt om “laagjes” over elkaar te dragen, omdat tijdens de losmaakoefeningen het lichaam opwarmt en bij de ontspanningsoefeningen weer kan afkoelen.
Het is goed om voor de les licht te eten, te douchen en niet te roken.
In de lesruimte worden geen schoenen gedragen, dus een paar dikke sokken of slofjes kunnen wenselijk zijn.

Lestijden:
Dinsdag- en woensdagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur
Dinsdag-, woensdag- en donderdagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur
Kosten: € 140,00 per cursus van 10 lessen.
€ 16,50 per losse les

De lessen beginnen weer in week 14 – vanaf 2 april 2024.
In de meivakantie (week 18 en 19) is er geen les.

Direct aanmelden