Witte Wieven Academie

Labyrinth
2-4 februari / 21-23 juni / 15-17 november:
De Witte Wieven Academie

School voor vrouwelijk leiderschap, levenskunst en natuurlijke spiritualiteit van de oude grond.

Welkom bij de nieuwe driejarige beroepsopleiding van Lichtfontein. De opleiding heeft als doel studenten te inspireren om zelf de verandering te gaan voorleven en begeleiden die ze graag in de wereld willen zien, vanuit de overtuiging dat huidige spirituele evolutie van binnenuit komt. De scheppende kracht ontwaakt: een nieuwe wereld creëren we zelf.

De Witte Wieven Academie
De term “Witte Wieven” is afkomstig uit het Nederlands Nedersaksisch en betekent, ruw vertaald, wijze vrouwen. In deze taal stond het woord ‘wit’ voor slim, zoals het Engelse witty, wat tegenwoordig nog wordt gebruikt. Er wordt een verband gelegd met wijze, “vroede” vrouwen, die diepere kennis van het leven hadden en mensen beter maakten of hielpen. 
Binnen de volksaard is altijd een gevoel van respect blijven bestaan voor de kracht van de “witte” vrouwen, die vaak in het wit of vuilwit gekleed gingen. De kleur wit is een beschermende kleur en draagt alle kleuren in zich. Uit onderzoek blijkt dat “witte” vrouwen in vele culturen voorkomen.
De naam van de opleiding is eveneens een verwijzing naar vrouwelijke intuïtieve kracht, die in ieder mens aanwezig is. Ook geeft de naam aan dat we terug gaan naar de bron, onze wortels,  ware aard en oorspronkelijke natuur om, met de huidige kennis en mogelijkheden, gezamenlijke krachten en talenten te bundelen.

Tijd voor verandering, tijd voor meer vrouwelijke energie, kracht en inzichten.
De nieuwe tijd gaat een periode zijn van meer gelijkwaardigheid en respect. Vrouwelijke kracht is magnetisch en alles overziend. Mannelijke kracht is elektrisch, ondersteunend en oplossingsgericht. We hebben beide krachten nodig voor heelwording, balans en evenwicht.

De opleiding
Een opleidingsjaar bestaat uit drie keer een driedaagse, die telkens op een ander moment in het jaar zullen zijn, rond de acht jaarfeesten.
De complete opleiding bestaat uit drie keer driedaagses -dus totaal negen- in drie, of meer studiejaren. Het is ook mogelijk om vanuit je eigen ontwikkelig te kiezen voor één of twee studiejaren.

Elk jaar heeft een thema: De Maagd, De Moeder en De Matriarch.
2024 is een Moederjaar, deze energie is als grondtoon waarneembaar.

Data:
2-4 februari: Vroeg voorjaar met als thema “De Maagd”, over vrijheid en onafhankelijk zijn.
21-23 juni: Midzomer “De Moeder”, over co- creëren en (zelf)zorg.
15-17 november: Begin winter “De Matriarch”, over leiderschap, doorgeven en voorleven.

Thema’s die centraal staan zijn:  levensvragen en zingeving, oude kennis en vrouwenwijsheid, het begeleiden van veranderingsprocessen, elementen uit het sjamanisme en natuurreligie, verbinding met de natuur, zorg voor het milieu en het bezoeken van krachtplaatsen. Belangrijk is vrouwelijk leiderschap, het maken van persoonlijke vrije keuzes en het leven vieren. 

We werken met  krachtdieren, numerologie, astrologie, trance, dans, zang, drums en diepe meditatie, schaduwwerk en zelfreflectie, de heilige drie-eenheid, rituelen, de elementen, manifestatie en magie (universele wetten), energetische healing o.a. met edelstenen en orakelen, dromen en symbolen, labyrintwerk, kruiden én het opbouwen van een community.

Als je alle drie bijeenkomsten gevolgd hebt en er klaar voor bent, wordt je ingewijd als Wit Wief (v/m/x) of Eridane. Vanaf dat moment verbind je je met de opleiding. Na drie jaar en het doorlopen van alle driedaagses kun je worden ingewijd als Eridana. Je bent dan in staat om je eigen bijeenkomsten te leiden en processen en rituelen te begeleiden, of deze bij anderen te ondersteunen, danwel over te nemen.
Eridana is een nieuw beroep, vergelijkbaar met het werk van een celebrant, natuurpriesteres en medicijnvrouw, ontstaan uit de Nedersaksiche cultuur. Elementen uit de opleiding zijn ook zeer goed toepasbaar en aanvullend in andere (therapeutische) beroepen.
Hoewel de opleiding in eerste instantie gericht is op vrouwen en vrouwelijk kracht, energie en leiderschap, is iedereen die zichzelf hierin herkent of tot aangetrokken voelt welkom. Voor deelname is een kennismakingsgesprek verplicht.

Leerkracht: Anita Geugien
Data: 2-4 februari / 21-23 juni / 15-17 november
Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Kosten € 333,00 per weekend, inclusief reader, koffie, thee, snacks en een royale lunch.

Overnachten is mogelijk in B&B “Bij Lichtfontein” op basis van volpension en beschikbaarheid. Ook is het mogelijk om extra overnachtingen bij te boeken. Vraag naar de mogelijkheden.

Direct aanmelden

Met deze aanmelding ga ik akkoord met de Algemene Voorwaarden Opleidingen.