Workshop Yoga Nidra

yoga-nidra-2023
Workshop Yoga Nidra

Op zaterdag 24 juni geeft Anita Geugien een Yoga Nidra middag van 14.30 uur tot 16.30 uur.
Deze dag is het nieuwe maan in Steenbok en dat is een goed moment om een Sankalpa te zetten.
De middag zal bestaan uit zachte losmaakoefeningen om zo ontspannen mogelijk in de yoga Nidra te kunnen zijn. Daarna volgt de begeleiding in de Yoga Nidra. De middag wordt afgesloten met thee en iets lekkers. Van deze middag worden opnames gemaakt, waar de deelnemer naderhand toegang tot heeft, zodat de Yoga Nidra vaker thuis beoefend kan worden.

Wat is Yoga Nidra?
Yoga Nidra betekent letterlijk “yogische slaap”. Het is een oude techniek waarbij de beoefenaar de diepe staat van bewuste ontspanning binnengaat. Yoga Nidra kan door iedereen worden beoefend en is name goed voor mensen die moeite hebben om los te laten. Het werkt bijvoorbeeld helend als je lijdt aan slaapgebrek, stress, lichamelijke spanningsklachten, trauma, burn-out en angst, en is voor iedereen die een dieper gevoel van vrede wil ervaren, betere verbinding met zichzelf wil en zicht wil krijgen op het eigen levenspad en zielspotentie.

Yoga Nidra brengt je in een staat van harmonieuze diepe rust
Vanaf hier neemt het zelfherstellende vermogen van het lichaam het over. Terwijl het lichaam in een genezende toestand komt, worden gifstoffen op cellulair niveau opgeruimd, frist de geest op en wordt bagage uit het onderbewustzijn verwijderd. Yoga Nidra is een specifieke staat van innerlijk bewustzijn. Het is de volledige ontspanning van het lichaam, terwijl de geest wakker blijft, de bewuste geest nog steeds actief is en op elk moment de controle weer kan overnemen.

Sankalpa
Een belangrijk onderdeel van de Yoga Nidra is een Sankalpa. Het is een wens die je voor jezelf uitspreekt. Sankalpa staat voor jouw innerlijke intentie. Aangezien je de intentie uitspreekt in je diepste onderbewuste is het een krachtige wens. Je kunt denken aan dingen die je voor/aan jezelf zou willen veranderen, of die bij kunnen dragen aan je (spirituele) groei.

Vaker doen
Regelmatige beoefening helpt het lichaam om in nog diepere staten van genezing en verjonging te komen. Tijdens deze oefening worden de lichaamsfuncties minimaal, het metabolisme vertraagt en de hormonale functie neemt toe. Daarom krijgt het lichaam de kans om met de herstelactiviteit te beginnen en de gifstoffen uit het systeem te verwijderen. Hierdoor begint het lichaam energie te besparen. Dit proces verwijdert vermoeidheid en verjongt de hersenen. Na de sessie zul je fris en energiek zijn alsof je vele uren hebt geslapen.

Voordelen van Yoga Nidra:

  • Helpt bij loslaten en diepe ontspanning
  • Verbetert het geheugen en verfrist het brein
  • Brengt innerlijke rust
  • Activeert het zelfherstellende vermogen
  • Zuivert het lichaam
  • Zorgt voor meer concentratie
  • Lost stress gerelateerde klachten op
  • Stimuleert het functioneren van beide hersenhelften
  • Reguleert het sympathische zenuwstelsel en het parasympathische zenuwstelsel.
  • Verjongt het lichaam en de geest


Conclusie

Yoga Nidra is een subtiele, maar zeer krachtige oefening die ons kan helpen om te gaan met dagelijkse stress en triggers. Maar het kan ons zoveel meer genezing en groei bieden, omdat de beoefening het potentieel heeft om diepgewortelde trauma’s los te laten en ons bewustzijn naar ons meest authentieke zelf te leiden.

Vaker Yoga Nidra beoefenen geeft een steeds diepere ervaring. De opname van deze middag is ook los te bestellen. Bij voldoende belangstelling zullen de Yoga Nidra middagen vaker worden gegeven.

Leerkracht: Anita Geugien
Tijd: 14.30 tot 16.30 uur
Kosten: € 30,00 inclusief toegang tot de opname
Toegang tot opname: € 25,00

 

Direct aanmelden