Sound Journey – Helende klankreis

jeanine
Sound Journey – Helende klankreis

Door Jeanine De Herdt.
20.00 tot 21.30 uur.

Kosten: € 20,00 per avond.

Datum: 31 mei

Even ontsnappen uit een veel te drukke wereld, even niets moeten, de aandacht naar binnen. Liggend op je mat laat je je onderdompelen in een klankbad van exotische instrumenten, afgewisseld met stemvibraties en boventonen. Ervaar hoe de klanken een diepe ontspanning in lichaam en geest brengen ontdek de transformerende kracht van klank en geniet!

Hoe gaat zo’n klankreis in zijn werk:

  • Je komt aan, doet je schoenen uit en je mag je neervlijen in de zaal op een zacht yogamatje of zelfmeegebracht matrasje, leg je vooral gemakkelijk en dek je lekker knus onder zodat je warm blijft tijdens de hele klankreis!
  • We beginnen met een ademhalingsoefening waardoor je volledig ‘aanwezig’ kunt zijn.
  • Vervolgens vraag ik je om een bepaalde intentie te formuleren (in stilte) waarmee je de klankreis aanvat. Wat ook je intentie is: het allerbelangrijkste is dat je je ontspant en openstelt voor een douche van pure klanken.
  • Dan begint de eigenlijke klankreis, een onderdompeling in klank en trilling, terwijl je rustig op je matje ligt, ogen gesloten. In de klankreis gebruiken we allerlei instrumenten (zoals klankschalen, stemvorken, ohmlfuit, native drums, ocean drum, rainstick, ratels, belletjes, tanpura, monochord, Sansulla,….) en uiteraard de kracht van de stem. De instrumenten worden bespeeld rond en over je heen terwijl je neerligt. Zo kan je de fysieke vibraties van de instrumenten beter voelen.
  • Het geluid wordt subtiel en constant gehouden, zodat je je fysieke lichaam kan ontstijgen. Je geest of ziel is dan vrij om te reizen, vandaar de naam soundjourney / klankreis.
  • Klank, en dan vooral vrije klanken, reikt voorbij de analytische hemisfeer van het verstand, en laat dus toe dat de intuïtieve hemisfeer vrij spel krijgt.
  • Er zijn geen garanties dat je van alle klanken houdt, maar elke klank waar je je tegen verzet of niet mooi vindt, is bijna zeker een klank die een blokkade op fysiek, etherisch, emotioneel of spiritueel vlak verwijdert of identificeert.
  • Mocht je in slaap vallen, wat kan gebeuren, blijft de klank even effectief, direct werkend op het fysieke en etherische lichaam en het onderbewuste.
  • We ronden de sessie af met een grondingsoefening waarbij ik de voeten even vast houdt , het is ook aan te raden om nadien een glaasje water te drinken.

 

Over Jeanine:

Ik ben Jeanine De Herdt en ik ben geboren in België.

Reeds van kinds af ben ik geïnspireerd en aangetrokken tot muziek en alles wat leeft en beweegt op onze planeet. Als tienjarige leerde ik het accordeon bespelen en enkele jaren later voegde ik daar de saxofoon aan toe. Mijn leven was een aaneenschakeling van levenslessen en mijn interesse van hoe vernuftig een mens in elkaar steekt groeide meer en meer.
Daar muziek een rode draad is door mijn leven heb ik mij dan ook 2 jaar geleden verdiept in wat klank doet of veroorzaakt in het menselijk lichaam en volgde ik een opleiding tot Soundhealer.
Deze verschillende opleidingen en mijn aangeboren talenten als doorgeefkanaal van de “Healing Force“ vormen de mooie basis van waaruit ik werk.
In 2014 maakte ik de keuze om In Nederland te komen wonen in Vledderveen. Een plek om tot rust te komen en in balans te komen met jezelf in de natuur.
Daar ik ook heel graag yoga beoefen en met helende stenen werk kwam ik in contact met Anita van Lichtfontein: een hele fijne plek met mooie mogelijkheden. Samen met Anita’s contacten maakte ik op Lichtfontein mijn Sjamanendrum.

Direct aanmelden