Kristallen klankschalen concert

foto-site
Meditatief Kristallen Klankschalen concert

Kristallen klankschalen zijn gemaakt van 99,992% pure silica-kwarts. Begin jaren 90 werd de helende en energetische werking van kristallen klankschalen in de computer industrie (her) ontdekt. Dit was in Amerika. Er wordt gezegd dat in de tijd van Atlantis (verdwenen continent) al werd gewerkt met kristallen schalen.

Kristallen klankschalen kenmerken zich door zuivere boventoon-klanken. Als de schalen worden vervaardigd en uit de mallen komen, worden zij heel zuiver afgestemd door musici met behulp van de modernste apparatuur. Pas dan brengen deze schalen krachtige pure klanken voort, vergezeld van harmonische boventonen. Als de kristallen klankschalen worden bespeeld, geeft dit bij mensen verschillende sensaties. Vaak voelen mensen zich opgenomen in een klankbad wat als zeer ontspannen wordt ervaren. Sommigen voelen het als een golf van klanken die om hen heen cirkelt, anderen voelen het als een vibratie soms direct op een lichaamsonderdeel. Vaak op een plek die niet in harmonie is. Ook ervaren sommige mensen licht en kleuren om hen heen.

De aangeslagen toon van een kristallen klankschaal verspreidt trillingen door het lichaam,dat uit ongeveer 70% water bestaat. De klank verspreidt zich via langs het zenuwstelsel, organen, weefsels en cellen. Daar waar vibraties verzwakt zijn door bv. ziekte, stress, brengen de kristallen klanken deze weer in balans. Dit wordt harmonische resonantie genoemd.

Naast geluidsgolven ontstaan ook lichtgolven bij het bespelen van de kristallen klankschalen. Lichtgolven zijn een hogere trilling van klank en dit werkt altijd samen. Sommige mensen ervaren daadwerkelijk kleuren. Klank en kleur activeren ons immuun systeem, De klankschalen werken dan als transfomator en stimulator. Het geeft verlichting  ontspanning, vreugde, lichtheid.

Intentie van de musicus
Kristal, dus ook kristallen klankschalen zijn kennisdragers. Zij zijn gevoelig voor negatieve- en positieve trilling. Hierom is de intentie waarmee de kristallen klankschalen worden bespeeld belangrijk. Vooraf en tijdens het spelen van de schalen concentreert Giny zich altijd op liefde, compassie, heling in verbinding met de cliënt of een groep mensen die een meditatief concert bijwoont vanuit het principe energie volgt de gedachte. De klanken nemen deze intentie mee in de geluidgolven die op hun beurt de mensen aanraken in lichaam een geest.

Ze gebruikt de kristallen klankschalen in meditatieve concerten, workshops en indien gewenst individuele consulten.                                                                                     

Wat kun je verwachten bij een meditatief ligconcert?                                                      

  • Je komt binnen in de zaal en gaat liggen op de matjes die al voor je klaar liggen.
  • Als iedereen binnen is en lekker ligt, zitten kan ook als je dat liever wilt, stelt Giny zichzelf voor en begint (optioneel met uitleg klankschalen, of na de pauze) daarna met een ontspannings-meditatie. Als je hoofd en lichaam in rust is, kan het de klanken beter ontvangen.
  • Klanksessie, ongeveer (35 minuten), pauze, 2de klanksessie

Het concert wordt gegeven in 2 sessies van ongeveer 35 minuten. Dit vanuit de ervaring dat lichaam en geest de tijd nodig hebben om de klanken van de kristallen klankschalen te verwerken. In België is onderzoek verricht naar de meest tevredenvolle resultaten bij een concert met kristallen klankschalen. Vanwege de intensiteit van de klanken bleek 2 keer 35 minuten het beste te werken. Giny geeft intuïtieve concerten en na ongeveer 35/40 minuten voel je dat het voldoende is en is er pauze.

In de pauze is er een kopje thee. Als je wilt kun je even gaan lopen, naar buiten als je dat wilt. Probeer in de stilte en de klank te blijven.

Daarna volgt de 2de sessie.

Na de tweede sessie is het vaak stil in de zaal. Giny vraagt de mensen om zo stil mogelijk naar huis te gaan om de klankenuitwerking zijn/haar gang te laten gaan.

Data: 28 juli, 24 november, 22 december
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Kosten: € 22,50 inclusief thee en iets lekkers

Over Giny ten Brummelhuis
In 1993 belde een vriendin mij op en zei dat ik “nu” de radio moest aanzetten. In een radioprogramma vertelde een Indiase vrouw iets over kristallen klankschalen én zij liet het horen op de radio. Ik was direct gegrepen door de klank. Net zoals je geraakt kunt worden worden door de klank van een harp of een mooi muziekstuk werd ik geraakt door het geluid en de trilling van deze kristallen klankschalen. Dit zou mijn passie worden in de rest van mijn leven. In mijn healingpraktijk was mijn klankmantra “energie volgt de gedachte”.

Direct aanmelden