Workshop Ayurveda

Ayurveda
Workshop Ayurveda

Wat is Ayurveda?
Ayurveda is een holistische geneeskunde die al meer dan 5.000 jaar met succes wordt toegepast en gericht is op preventie en behandeling van diverse klachten. Als lichaam en geest niet in balans zijn, kan dit resulteren in bepaalde problemen en/of klachten.

Ayurveda gaat uit van de vijf elementen: lucht, ether, aarde, vuur en water. Ieder mens heeft hier een eigen balans is, waardoor ieder mens uniek is. Deze balans zegt dan iets over bijvoorbeeld lichaamsbouw, uithoudingsvermogen, temperament en het immuunsysteem. Deze persoonlijke balans wordt geboorteconsitutie genoemd. Als je je eigen balans weet, kan je daar voeding en leefstijl op aanpassen. Een voorbeeld: citrusvruchten zijn voor de ene mens geschikter dan voor de ander. Hardlopen is voor de ene een goede vorm van lichaamsbeweging, maar voor de ander een activiteit die snel tot ongemak en blessures kan leiden.

Tijdens de tweedaagse workshop leer je wat je constitutie is, welke voeding en leefstijl daar het best bij past en heb je gelegenheid om in een kort persoonlijk consult vragen te stellen over het behoud van/het verbeteren van je gezondheid.

Oud Indiaase geneeskunde
Ayurveda is sinds 1977 door de World Health Organisation (WHO) erkend als complementaire geneeswijze. Mocht je geruime tijd je leven niet inrichten conform je “handleiding” van je geboorteconstitutie, kunnen klachten ontstaan, doordat je uit balans bent. Hierbij kan je denken aan vermoeidheid, huidklachten, darmklachten of lage immuniteit. Ayurveda kan dan helpen om lichaam en geest weer terug in balans te brengen en daarmee het natuurlijke evenwicht te herstellen.

Naast aanpassing van voeding en/of het voorschrijven van kruiden maakt Ayurveda gebruik van diverse behandelingen en methodes om lichaam en geest in balans te brengen, zoals massages (met therapeutische oliën), Ayuryoga en kuren. Tijdens de workshop krijg je informatie over voeding volgens de Ayurveda en daarnaast de basis van Ayurvedische (zelf)massage en praktische tips voor alle dag. Kortom, een interessant programma met een mix van informatie en leren in de praktijk!

Wie geven de workshop?
Marcel en Ronny en hebben samen de praktijk voor Ayurveda en Ayuryoga therapie, TOREN Ayurveda & Ayuryoga in Putten. Ronny heeft de Ayurveda van huis uit meegekregen (in de Indiase gemeenschap in Paramaribo) en Marcel kwam ruim tien jaar geleden in aanraking met Ayurveda. Toenmalige gezondheidsklachten verdwenen als sneeuw voor de zon en hun positieve ervaringen willen ze graag delen met anderen.
Beiden zijn Ayurvedic Practiotioner en hebben de opleiding in Den Haag gedaan met stages in een kliniek in Noord-India. Hiernaast is Ronny ook Yoga Teacher & Therapist.
In hun praktijk in Putten kun je terecht voor Ayurvedische consulten en behandelingen, coaching en begeleiding van voeding- en leefstijl adviezen, yogalessen, individuele ayuryoga therapie en wellness.

Datum: 6 en 7 april
Tijd: 10.00- 17.00 uur
Kosten: € 300,00 inclusief thee, koffie, Ayurvedische lunch en reader
Vroege vogelkorting: € 275,00 bij inschrijving en betaling voor 10 maart 2024.
Leerkrachten: Marcel en Ronny Toren

Direct aanmelden