Tarot en Orakelkaart vijfdaagse

Tarot en orakelkaarten
Tarot en Orakelkaart vijfdaagse

Vijf inspirerende dagen die je leren hoe je de tarot en orakelkaarten kunt lezen, voor privé en beroepsmatig gebruik. Deze kaarten vormen een symbolieke sleutel naar het onderbewustzijn dat in elk mens aanwezig is. Door hier toegang tot te verkrijgen, beantwoorden de kaarten vragen op een manier die we met nadenken niet kunnen bereiken. Een juist gebruik van de Tarot en Orakelkaarten vormt een krachtig hulpmiddel voor beroepsgroepen en hulpverleners, die mensen begeleiden in therapeutische-, en of veranderingsprocessen. Met behulp van deze kaarten begeleiden we een vraagsteller naar een levenshouding waarin hij/zij kan groeien in authentieke kracht en innerlijke wijsheid
Tarot en Orakelkaarten zijn de laatste jaren enorm populair geworden, zeker naarmate we meer algemene kennis hebben gekregen over kosmische wetten, zoals de wet van de aantrekkingskracht.

Dag 1: Kennismaken met de Tarot en Orakelkaarten
Deze dag maken we kennis met de Tarot en de Orakelkaarten en ook wat het verschil er tussen is. Wat is de herkomst van de kaarten. Hoe en wanneer gebruik je de kaarten. Wat kun je aan de kaarten vragen en wat niet. Wat is een juiste vraagstelling. Hoe behandel de kaarten, bijvoorbeeld energetisch reinignen en ontladen en waar en bewaar je ze in?
We gaan in op diverse legmethodes en doen krachtige meditatieve oefeningen die het zesde chakra activeren, zodat we de intuïtieve vaardigheden versterken en leren werken met symbolen. We oefenen met medestudenten in het duiden van de kaarten.

Dag 2: De kleine Arcana en Orakelkaart legpatronen
Op deze tweede dag gaan we dieper in op de Tarot, het oudste orakelkaartsysteem dat we kennen. Waar bestaat de kleine arcana uit, wat is de diepere betekenis van deze groep kaarten die onderdeel uitmaken van het deck en waarom lijken ze zo op de speelkaarten die we allemaal wel kennen. Wat is het diepe mysterie van de symbolen op de kaarten en wat zegt dat ons vandaag de dag nog? Ook gaan we in op de veel nieuwere Orakelkaarten, die vaak veel specifieker en doelgerichter lijken. Meestal zijn deze kaarten ook veel positiever gestemd dan de Tarot, is dat een voordeel? Meer uitleg krijg je tijdens de workshop. Uiteraard oefen je in het leggen en duiden voor medestudenten.

Dag 3: De kleine Arcana (vervolg)
De derde dag van de training wordt gebruikt voor verdere uitleg van de kleine Arcana. Het woord Arcana komt van Arcanum en betekent geheim of verborgen. Wij gaan op deze dag de geheimen verder ontrafelen. Welke legmethodes passen bij het kleine arcana, wat betekenen de hofkaarten en waar moeten we op letten bij een legging? Onderwerpen die op deze dag de revue passeren. Ook gaan we weer werken met nieuwe decks orakelkaarten, zodat je met lekker veel kaarten kennis kunt maken uit de grote verzameling kaarten van Lichtfontein. We doen leggingen voor elkaar om goed en veelvuldig te kunnen oefenen. We gaan dieper in op de symbolieke uitleg van de kaarten.

Dag 4: De grote Arcana
De grote Arcana wordt uitgelegd op de vierde dag van deze Tarot en Orakelkaartreeks. We verdiepen ons in het “Grote Geheim” van de Tarot. Waar staan de kaarten voor en hoe worden ze gebruikt en gelezen in een legging. Ook de diepere betekenis van deze grote onderstromen van het leven worden gevoeld en uitgelegd. Meditaties, oefeningen en rituelen brengen ons bij een steeds dieper ervaren van deze kaarten. We gaan uiteraard veelvuldig met elkaar oefenen, zodat persoonlijke vaardigheden natuurlijk ontwikkelen.

Dag 5: De Grote Arcana (vervolg)
De laatste dag van deze reeks verdiepen we ons in de Tarot in zijn geheel. Losse eindjes worden aan elkaar geknoopt, nieuwe symbolen uitgelegd. We gaan in op de numerologie van de kaarten en de betekenis ervan in leggingen. Ook de uitgebreidere legmethoden komen aan bod, net als de samenhang van de kaarten in de legging. We maken ook kennis met nieuwe Orakelkaarten en leren kiezen op gevoel, naar aanleiding van de vraag stelling.

Tijdens deze laatste dag mag tegen een kleine financiële vergoeding een introducé worden meegebracht, voor wie leggingen kunnen worden gedaan.

Data: 15-19 juli 2024
Tijd: 10.00 uur tot 17.30 uur

Kosten: € 620,00 inclusief koffie en thee, uitgebreide lunch, snacks en een reader.

Overnachten kan in de B&B “Bij Lichtfontein” op basis van volpension en beschikbaarheid. Ook is het mogelijk om extra overnachtingen bij te boeken.
Vraag naar de mogelijkheden.

Direct aanmelden

Met deze aanmelding ga ik akkoord met de Algemene Voorwaarden Opleidingen.