Chakramassage jaartraining

chakramassage
Chakramassage jaartraining

Ben je geïnteresseerd in massage en ook in de werking van de chakra’s?
Dan is de Chakramassage jaartraining  wat je zoekt! Chakramassage bouwt een brug tussen fysieke ontspanningsmassage en de energetische uitwerking van massages op de chakra”s.
Chakramassage roept een diepe en vaak weldadige ontspanning op en geeft een blijvend gevoel van bevrijding of verruiming, met hernieuwde doorstroming van levenskracht als resultaat. Bijbehorende therapeutische gesprekken, uitgaande van de chakrapsychologie, helpen de cliënt bij het verkrijgen van inzichten, zodat deze massageconsulten ook zorgdragen voor persoonlijke bewustwording.

In het opleidingsjaar leer je massagemethodes die uitwerking hebben op levensgebieden van de zeven hoofdchakra’s.  Per dag behandelen we één chakra met de daarbij horende massages.

De opleiding gaat in op de chakra psychologie, met name gericht op massages. Deze kennis is zeer bruikbaar is tijdens massageconsulten. Je leert bijvoorbeeld over karakterstructuren, hun bijbehorende gesprekstechnieken en het herkennen van trauma. 

Aan bod komen verschillende massagetechnieken: botkloppen en voetenmassage (chakra 1), pulsing (chakra 2), vuurmassage (chakra 3), massage door middel van de adem en vlindermassage (chakra 4), klankmassage en keel, nek en schoudermassage (chakra 5) en gezichtsmassage en werken met kleur (chakra 6) en hoofdmassage (chakra 7).

Tijdens de massagesessies wordt er veel aandacht besteed aan het  persoonlijk en energetisch welzijn, zowel van de cliënt, als van de masseur. Je leert bijvoorbeeld om goed te aarden zodat je als masseur in balans blijft. Tevens ontwikkel je vaardigheden om op de juiste manier contact te maken en te houden met je cliënt tijdens de massage en de therapeutische gespreksvoering. Ook werken we met visualisatie, gedachtenkracht en de helende werking van geluid.

Als naslagwerk gebruiken we de Chakramassage Reader samengesteld door Anita Geugien en het “Handboek Chakra Psychologie” van Anodea Judith.

De massagejaartraining kan worden gevolgd als aanvullende bijscholing, bijvoorbeeld voor masseurs, lichaamswerkers of energetisch therapeuten die hun mogelijkheden uit willen breiden met nieuwe behandelmethoden. Maar ook als je wilt leren masseren is deze opleiding geschikt.

Data: 5-10, 2-11, 14-12-2024 en 11-1, 1-2, 1-3, 5-4, 10-5-2025
Leerkracht: Anita Geugien
Tijd: 8 lesdagen van 10.00 tot 17.30 uur

Kosten: € 1144,00 inclusief reader, koffie, thee, drankjes en snacks en lunch.

Deze training hoort bij het Lichtfontein Certificatie programma.

’s Avonds mee dineren of verblijven bij Lichtfontein kan, vraag naar de mogelijkheden.

Direct aanmelden

Met deze aanmelding ga ik akkoord met de Algemene Voorwaarden Opleidingen.